Lån

Lån

april 22, 2018 Off By Jane Beck

Lån er vår beste venn. Med lån så kan vi kjøpe oss hus, bil, båt, hytte, bobil og alt annet vi kan tenke oss. Vi kan også starte et selskap med lån og vi kan også kjøpe et selskap med lån. Alt kommer an på hvor mye penger vi vil bruke på det vi ønsker å kjøpe. De fleste av lånene som er ramset opp har spesielle låneprodukter tilpasset til kjøpet, mens andre har flere låneprodukter som passer nokså greit. Jo mindre sikkerhet man har å tilby jo større sannsynlighet er det for at flyter mot lån som kredittkort eller forbrukslån. Det i seg selv er ikke noe problem da det finnes veldig mange gode og billige forbrukslån, for eksempel. Ønsker du å kjøpe deg et selskap eller starte et selskap kan det gjøres ved hjelp av et huslån, så lenge du har et hus, eller så kan du ta opp et forbrukslån, så lenge det koster 600.000 kroner eller mindre.

Forbrukslån

Forbrukslån er veldig populært. Det har ikke blitt noe mindre populært med årene. Det kan koste litt å ta opp et forbrukslån, men folk trenger pengene. Folk er ikke redde for å bruke penger som de ikke har. Folk vil gjerne bruke penger som de ikke har. I 2017 var det 3,5 millioner søknader om forbrukslån. I et land på 5 millioner mennesker er 3,5 millioner søknader på forbrukslån ganske ekstremt. I 2016 var det 2,8 millioner søknader på forbrukslån. Det vil si at søknadene har økt med hele 700.000. Det er en ganske ekstrem søknadsøkning, og sier ganske mye om hvor mange som vil ha forbrukslån og også hvor populært dette er.

Fag i skolen

Det er mange som er skremt over denne økningen. Mange mener at forbrukslån er for dyre og at folk ikke bør handle ting på kreditt. På denne måten strammer man bare inn privatøkonomien og ødelegger mye for seg selv i det lange løp. Noen har derfor argumentert for at vi burde at et egent fag i skolen som heter privatøkonomi, eller annet, for at vi skal bedre skjønne hva som er konsekvensen av å ta opp penger til moro.

Avslag

Det er ikke så lett å få forbrukslån. Noen sier at bankene kaster lån etter folk. Dette er absolutt ikke riktig. Det er viktig at du som alle andre tenker over hva som er fakta og ikke bare hører på folks synsing. Per i dag får 70% av alle forbrukslånssøknader avslag. Det er et ganske høyt tall og sier noe om hvor mange som ikke har god økonomi til å få lån selv om de søker. I 2017 ble det innvilget over en million lån til forbruk og kredittkort. Det er jo ganske mange. Det var 1,2 millioner for å være helt nøyaktig. 1,2 millioner lån. Spørsmålet er hvor mange som har flere av et lån og hvor mange som har kun et.